Webinar voor het VMBO 31 maart om 15:30 'Hoe kan je het onderwijs op jouw school verbeteren'?


Je werd leraar vanwege je passie voor het onderwijs. Om leerlingen kennis bij te brengen en zich te laten ontwikkelen. Maar als je nu om je heen kijkt?


Je ervaart grote werkdruk. Je komt nauwelijks toe aan het goed voorbereiden van je lessen. Er is veel dat moet. In de klas heb je de indruk dat jij harder werkt dan je leerlingen. In de lerarenkamer hoor je veel geklaag. Je hebt het idee dat je er vaak alleen voor staat. Je kijkt naar je schoolleider. Hij of zij is steeds nieuwe brandjes aan het blussen. Je ziet dat de waan van de dag overheerst.

Wat is er aan de hand?

In een cultuur op school van rennen en werkdruk sneeuwt het onderwijs onder. Daar word je als leraar niet beter. Daar heb je minder plezier in je werk. En dat merken je leerlingen.

LeerKRACHT zorgt voor een verbetercultuur op scholen. Dat is een cultuur van ‘elke dag samen een beetje beter’. Simpel om te begrijpen, maar lastig om in de praktijk te realiseren.
In zo'n cultuur leer je als leraar van en met je collega’s. En verbeter je samen met je schoolleider en de leerlingen het onderwijs. Niet af en toe, maar elke dag.

Waarom werkt de aanpak leerKRACHT zo goed in het vmbo en praktijkonderwijs?

Wat is een verbetercultuur, wat is de leerKRACHT-aanpak precies en hoe werkt het in de praktijk? En wat levert het op?

Op deze vragen geven we antwoord in dit interactieve webinar dat we samen organiseren met het Grafisch Lyceum Rotterdam (vmbo).

Je onderzoekt ook wat leerKRACHT voor jouw school kan betekenen. Samen met een aantal collega’s deelnemen aan dit webinar levert dus nog meer op.Voor wie is het vmbo webinar op 31 maart?

 • Je bent teamleider of docent in het vmbo
 • Je wilt meer weten over de leerKRACHTaanpak en de instrumenten, zoals de (online) bordsessie
 • Je school doet nog niet mee aan het leerKRACHT-programma

Wat ga je doen in dit vmbo webinar?

In dit webinar van een uur krijg je meer te horen over hoe je een verbetercultuur kan realiseren in je vmbo-team en ga je interactief aan de slag met een online bordsessie.

  1. Het leerKRACHT-verhaal
   Je maakt kennis met de leerKRACHT-aanpak die in één jaar een lerende cultuur op school creëert;
  2. Het Verbeterbord
   Je leert over hoe je in een vaste ritmiek het onderwijs kan verbeteren
  3. Impact op het vmbo 
   Je hoort vmbo-school Het Grafisch Lyceum in Rotterdam die met leerKRACHT werkt wat dit voor hun studenten en team heeft opgeleverd

Stel al je vragen over leerKRACHT in de praktijk tijdens dit kleinschalige en interactieve webinar (max 30 plekken per webinar).
Na afloop is er nog een half uur de mogelijkheid om al je vragen te stellen aan het Grafisch Lyceum en aan leerKRACHT.

 


Contact

Wil je hier niet op wachten en vrijblijvend onderzoeken hoe jullie schoolambitie en de leerKRACHT-aanpak op elkaar aansluiten? Neem dan contact met ons op, dan maken we een persoonlijke video afspraak.