De verbetercultuur-zelfscan


Gratis advies over de verbetercultuur bij jou op school en praktische handvatten om deze te versterken


De afgelopen jaren hebben jullie op school wellicht al stappen gezet naar een verbetercultuur door anders samen te werken en te leren van elkaar.
Wil jij inzicht over waar jullie nu staan en wat een volgende stap zou kunnen zijn in het creëren van een verbetercultuur?


Ben jij schoolleider en wil jij meer inzicht over hoe het met de verbetercultuur staat op jouw school?

Vul dan vrijblijvend deze online verbetercultuur-zelfscan in (15 vragen in 5 minuten).

Na het invullen neemt een Expertcoach van Stichting leerKRACHT contact met je op voor het plannen van een (gratis) online adviesgesprek van 45 minuten.

Daarbij krijg je in het gesprek, aan de hand van de ingevulde vragen, praktische handvatten en advies over de verbetercultuur bij jou op school en hoe deze versterkt kan worden. Je zit nergens aan vast en je bent tot niets verplicht!

Wat is een verbetercultuur?

Een verbetercultuur is een cultuur van ‘elke dag samen een beetje beter’. Simpel om te begrijpen, maar lastig om in de praktijk te realiseren. In zo'n cultuur leer je als leraar van en met je collega’s. En verbeter je samen met je schoolleider en de leerlingen het onderwijs. Niet af en toe, maar elke dag. Met iedereen op school, omdat je dit zelf wilt.

Zo’n cultuur is niet nieuw. Als je gaat kijken naar landen en regio’s met nog veel beter onderwijs dan het onze - zoals Ontario, Massachusetts, Singapore en Estland - zie je scholen met zo’n cultuur. En in bedrijven en ziekenhuizen werkt dit net zo, daar heet deze manier van werken ‘Lean’ of ‘Agile-Scrum’’. Het is een beproefde manier van werken.

Sterker nog, onderzoek van zowel de Inspectie als McKinsey laat zien dat scholen met zo'n cultuur meer leerresultaten bereiken met hun leerlingen. Daar krijgen kinderen kansen die ze op andere scholen moeten missen.

Een school waar je met je team en de leerlingen elke dag samen aan het verbeteren van het onderwijs werkt, zorgt voor:

  • Meer werkplezier
  • Meer sfeer in de klas
  • Een groter teamgevoel op school
  • Een nog betere kwaliteit van jullie onderwijsMeer informatie


Waarom is een verbetercultuur belangrijk?

In 3 stappen naar beter onderwijs, betrokken leerlingen en meer werkplezier

Lees meer