Nieuws en blogs

Minicursus Verbetercultuur

Minicursus Verbetercultuur

Wil je aan de slag gaan met het creëren van een verbetercultuur op jouw school, of wil je je verdiepen in wat een verbetercultuur is, volg dan deze minicursus verbetercultuur. De minicursus verbetercultuur is speciaal ontwikkeld voor leraren en schoolleiders die willen weten wat een verbetercultuur op school precies is en hier al de eerste stappen in willen gaan zetten. Je kan de cursus volgen in je eigen tijd op het moment dat het jou uitkomt.
Het Alfrinkcollege in Deurne: via leerlinggedrag naar een van de beste Vmbo’s van Nederland

Het Alfrinkcollege in Deurne: via leerlinggedrag naar een van de beste Vmbo’s van Nederland

VMBO-school het Alfrinkcollege startte vijf jaar geleden met het toepassen in de klas van wat onderwijsonderzoek laat zien dat werkt. Met een focus op het verbeteren van leerlinggedrag, om de effectieve lestijd zo hoog mogelijk te maken. Vijf jaar later was het Alfrinkcollege één van de beste VMBO-scholen van ons land, met een percentielscore van 98 op het centraal eindexamen.
BBS De Vuurvogel

Brede Basisschool De Vuurvogel in Helmond: hoe je kunt starten met het versterken van leerlinggedrag

De ervaring van Brede Basisschool De Vuurvogel in Helmond: hoe je kunt starten met het versterken van leerlinggedrag. Lees hier het hele artikel.
Luisterartikelen

Luisterartikelen

Naast De Gelukkige School podcast hebben we nu ook het eerste luisterartikel van de Gelukkige School; ‘Hoe kunnen je leerlingen beter worden in begrijpend lezen en wat werkt daarbij?’ 
podcaststadenensch

Podcast aflevering 15: Werken in Onderwijsteams, met Stad & Esch, een vo-school in Meppel

In deze podcast-aflevering zijn wij te gast bij Stad & Esch: een vo-school in Meppel. Tessa Brummelkamp en Jelle Verwer gaan in gesprek met Martijn Fuhler, Rieka Tuinstra en Peter de Visser, van Stad en Esch. Ze hebben het hebben over de kracht van het werken in onderwijsteams.
Jacqueline van Zuilen en Tessa Brummelkamp treden toe tot bestuur stichting leerKRACHT

Jacqueline van Zuijlen en Tessa Brummelkamp nieuwe bestuursleden stichting leerKRACHT

De Raad van Toezicht heeft Jacqueline van Zuijlen en Tessa Brummelkamp tot nieuwe bestuursleden benoemd van stichting leerKRACHT. Jaap Versfelt en Celia van der Does verlaten het bestuur. De stichting is beide dankbaar voor de enorme bijdrage die ze hebben geleverd aan de oprichting en de ontwikkeling van leerKRACHT en hun niet aflatende streven om het onderwijs te verbeteren. Onderwijs waarin het vakmanschap van leraren centraal staat. 
juibileum leerKRACHT

Jubileum uitzending 16 november

Tien jaar geleden werd stichting leerKRACHT opgericht. Geboren vanuit de overtuiging dat elke leerling het best mogelijke onderwijs verdient. Op deze pagina vind je de video van onze Jubileum-uitzending van 16 november in Rotterdam en de videoboodschap van Mariëlle Paul, minister van Onderwijs.
Visualisatie de succescriteria en alle leeractiviteiten, de Totempaal

Versneld zelfreguleren in het MBO

Hoe het docententeam Architectuur en Urban Design van Koning Willem 1 College versneld handen en voeten geeft aan zelfregulerend leren.
Groeikracht

Ga aan de slag met een verbeter- en onderzoekscultuur op jouw school

Ga aan de slag met een verbeter- en onderzoekscultuur op jouw school. Leer wat een onderzoeks- en verbetercultuur is, hoe dit bijdraagt aan beter onderwijs en hoe je dat aanpakt in de praktijk. Meld je aan voor het Groeikracht-programma.