Elke Dag Samen een Beetje Beter in ons onderwijs

Onze doelstelling

Leraren en docenten staan voor ons op een voetstuk. Het is immers hún vakmanschap dat de kwaliteit van onderwijs bepaalt.Wij gunnen alle scholen een cultuur waarin docenten en schoolleiders met plezier samenwerken, zodat zij leerlingen en studenten inspireren en alle kansen bieden. Scholen waarin de leerling of student voorop staat.

Ons doel is duizenden Nederlandse scholen te helpen zo’n verbetercultuur te creëren. Tot het punt waarop Elke Dag Samen een Beetje Beter niet meer weg te denken is uit ons onderwijs. We willen dat punt in 2022 bereiken. We zijn hard op weg, niet alleen doen al 750 scholen mee, maar ook teams in het ministerie van Onderwijs, de Onderwijsinspectie en veel onderwijsbesturen werken met leerKRACHT. Zo zorgen we ervoor dat wat we samen bereiken duurzaam is.

In deze video vertelt initiatiefnemer Jaap Versfelt waarom leerKRACHT in het leven is geroepen.

Onze kernwaarden

Stichting leerKRACHT is een goededoelenorganisatie (ANBI) die in het leven is geroepen om het onderwijs te verbeteren.

Wij hebben vier uitgangspunten die leidend zijn voor ons handelen op deelnemende scholen en voor ons als stichting:

• We dagen tijdens de samenwerking de school voortdurend uit: wat heeft de leerling hieraan?
  • We hebben vertrouwen in de kracht van leraren om samen het onderwijs te verbeteren, ondersteund door een schoolleiding met visie en ambitie
  • We stimuleren het schoolteam om 'elke dag samen een beetje beter' in de praktijk te brengen en zo het onderwijs beter te maken
  • We zetten ons samen met de scholen in om van 'elke dag samen een beetje beter' een
    duurzaam onderdeel van de schoolcultuur te maken

Onze mensen

Het team van stichting leerKRACHT is een bevlogen groep mensen met verschillende achtergronden uit het onderwijs en het bedrijfsleven. Wij ondersteunen scholen met ‘expertcoaches’ uit de eigen regio. Zij krijgen hulp van een klein centraal team in Utrecht.

Expertcoaches

Mariëlle van Rijn

Robert-Frank Heijnen

Centraal team

Het Centraal team van stichting leerKRACHT is een bevlogen groep mensen met verschillende achtergronden. Het Centraal team ondersteunt het transformatieproces door het begeleiden van Expertcoaches, de organisatie van bijeenkomsten, het uitvoeren van metingen en het continu verbeteren van het leerKRACHT-programma. Daarnaast brengt het team leerKRACHT onder de aandacht op alle niveaus binnen het onderwijs om zoveel mogelijk scholen te bereiken.

Het Centraal team bestaat uit:

Jaap Versfelt (Statutair bestuurder en initiatiefnemer van leerKRACHT)
Celia van der Does (Statutair bestuurder en transformatieprogramma)
Jelle Verwer (Statutair bestuurder en transformatieteam)
Carin Termeer (Transformatieteam)
Sietske van Rhijn (Transformatieteam)
Charles van Lieshout (Communicatie)
Milou Reincke (leerKRACHT-platform)
Walter Hollmann (Office management en financiële administratie)
Majorie Weistra (Programma Bedrijfsbezoeken)
Donna de Visser (Ondersteuning)

Onze partners

Wat wij doen is alleen mogelijk omdat wij steun krijgen van veel verschillende partijen. Een paar voorbeelden:

• Twintig grote ziekenhuizen, bedrijven en instellingen laten jaarlijks zo’n 1.000 leraren en schoolleiders bij hen op de werkvloer kennismaken met een verbetercultuur
  • Vakbonden van leraren, leerlingen en studenten ondersteunen ons bij het gratis aanbieden van de OnzeLes-feedback applicatie aan alle leraren in Nederland
  • Werkgeversorganisatie in het onderwijs bieden met ons het leerKRACHT-besturenprogramma aan hun leden aan
  • Goededoelenfondsen maken met donaties investeringen in onze aanpak en verspreiding mogelijk, waarmee wij onze impact verder versterken

Onze organisatie bestaat verder uit:

Nieuws en tips rechtstreeks in je inbox?

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief