Ervaar meer werkplezier en minder werkdruk met de leerKRACHT-methode


Meer werkplezier voor leraren en een grotere betrokkenheid van leerlingen in het basisonderwijs


'Het gesprek op school gaat eindelijk weer over onderwijs'

Het onderwijs. Iedereen heeft er een mening over. Ondertussen sta jij met de voeten in de klei en ervaar je de dagelijkse realiteit. Je ging het onderwijs in vanwege je passie, om leerlingen kennis bij te brengen, ze in hun ontwikkeling te stimuleren. Maar nu ben je veel tijd kwijt met administratieve rompslomp, organisatorische randzaken en eindeloze vergaderingen. Je komt onvoldoende toe aan het verdiepen en vernieuwen van het onderwijs.

Dat kan anders! Als je werkt in een cultuur van ‘elke dag samen een beetje beter’ pak je deze problemen samen met je collega’s aan. Stichting leerKRACHT helpt zo'n cultuur te realiseren. In heel Nederland werken ruim 450 scholen in het basisonderwijs met leerKRACHT. Op deze scholen gaat het gesprek echt weer over onderwijs.

Wat zeggen leraren en schoolleiders over leerKRACHT?


De duurzame impact van leerKRACHT


Na 3 jaar werken op de leerKRACHT-manier, wil Anita Perdok van de Hildegaertschool niet anders meer: 'leerKRACHT heeft echt voor de samenfactor gezorgd.'

Werken met leerKRACHT levert tijd op


Eddy de Vries is leerkracht van groep 8. Hij legt uit dat hij eerst kritisch was over bordsessies met het team. Toen hij zelf begon, raakte hij snel enthousiast.


Elke dag samen een beetje beter

De leerKRACHT-aanpak helpt je een verbetercultuur te creëren, waarmee je als leraren van elkaar leert en samen met je leerlingen en de schoolleiding het onderwijs verbetert. Dit zijn de drie belangrijkste dingen die je daarmee bereikt:

  • Leraren hebben meer plezier in hun werk en ervaren minder werkdruk
  • Leerlingen voelen zich gehoord en zijn meer betrokken
  • Het onderwijs op school wordt beter

leerlingen, school en leraren worden beter van werken met leerKRACHT

Ervaar het effect van leerKRACHT in de praktijk


Scholen in heel Nederland zetten vanaf januari 2019 weer hun deuren open voor informatiebijeenkomsten. Daar ervaar je in 2 uur wat het effect van leerKRACHT op jouw school kan zijn. Is het nog geen januari? Kijk dan op de kaart met alle 750 leerKRACHT-scholen en vraag een school in je buurt of je langs mag komen. Ze vertellen vast graag over hun ervaringen. Of neem contact op met ons, dan helpen we je een leerKRACHT-school in je regio te vinden.


Wil je weten wat leerKRACHT voor jouw school kan betekenen? Neem dan contact met ons op. We komen graag bij je langs voor een goed gesprek.

De leerKRACHT-Experience

Wil je als school met de leerKRACHT-werkwijze aan de slag? Is de teamontwikkeling al zover is dat jullie in staat zijn dat met lichte ondersteuning te doen. Dan is de leerKRACHT-Experience iets voor jouw school. De Experience is een traject van 8 weken voor PO-scholen die hun onderwijs verder willen verbeteren met behulp van de inzet van verbeterborden, feedback van leerlingen en de onderwijskennis in het eigen team. Voorwaarde voor deelname is dat je op je eigen school al deels gestart bent met onderdelen van leerKRACHT.


Het verhaal achter leerKRACHT


Waarom is leerKRACHT in het leven geroepen


Het verhaal van Jaap Versfelt

Hoe werkt de leerKRACHT-aanpak?


Kijk naar deze korte uitlegvideo