Ervaar meer werkplezier en minder werkdruk met de leerKRACHT-methode


Beter onderwijs en een grotere betrokkenheid van leerlingen in het basisonderwijs


'Het gesprek op school gaat eindelijk weer over onderwijs'

Het onderwijs. Iedereen heeft er een mening over. Ondertussen sta jij met de voeten in de klei en ervaar je de dagelijkse realiteit. Je ging het onderwijs in vanwege je passie, om leerlingen kennis bij te brengen, ze in hun ontwikkeling te stimuleren. Maar nu ben je veel tijd kwijt met administratieve rompslomp, organisatorische randzaken en eindeloze vergaderingen. Je komt onvoldoende toe aan het verdiepen en vernieuwen van het onderwijs.

Dat kan anders! Als je werkt in een cultuur van 'elke dag samen een beetje beter' pak je deze problemen samen met je collega's aan. Stichting leerKRACHT helpt zo'n cultuur te realiseren. In heel Nederland werken ruim 450 scholen in het basisonderwijs met leerKRACHT. Op deze scholen gaat het gesprek echt weer over onderwijs.

Wat zeggen leraren en schoolleiders over leerKRACHT?


De duurzame impact van leerKRACHT


Na 3 jaar werken op de leerKRACHT-manier, wil Anita Perdok van de Hildegaertschool niet anders meer: 'leerKRACHT heeft echt voor de samenfactor gezorgd.'

Werken met leerKRACHT levert tijd op


Eddy de Vries is leerkracht van groep 8. Hij legt uit dat hij eerst kritisch was over bordsessies met het team. Toen hij zelf begon, raakte hij snel enthousiast.


leerKRACHT helpt je deze onzekere tijd door!

Nu, meer dan ooit, heb je elkaar nodig op school. Met leerKRACHT creëer je een cultuur van ‘elke dag samen een beetje beter’. Waarmee je als leraren intensief samenwerkt en met je leerlingen en de schoolleiding het onderwijs verbetert. Dat helpt, bijvoorbeeld door:

  • Gericht werken aan korte termijn doelen, zodat je in kunt spelen op wat jullie leerlingen nú aan onderwijs nodig hebben
  • Efficiënt en zinvol samenwerken in (online) teams, waardoor je iedereen aangehaakt houdt, ook als het moeilijk is
  • Meer met elkaar uitwisselen over lessen, waarmee je verder bouwt aan jullie ervaringen met online lesgeven

leerlingen, school en leraren worden beter van werken met leerKRACHT

Ervaar het effect van leerKRACHT in de praktijk

Scholen in heel Nederland werken met leerKRACHT. Kijk op de kaart met zo’n 1.000 leerKRACHT-scholen en vraag een school in je buurt naar hun ervaringen. Ze vertellen daar vast graag over. Of neem contact op met ons. We gaan dan met je in (online) gesprek om te onderzoeken wat de leerKRACHT-aanpak voor jullie kan betekenen.

Het verhaal achter leerKRACHT


Wat is de impact van leerKRACHT?


Ontdek het in deze video

Hoe werkt de leerKRACHT-aanpak?


Kijk naar deze korte uitlegvideo