Beter onderwijs en een grotere betrokkenheid van leerlingen in het basisonderwijs

Ervaar meer werkplezier en minder werkdruk met de leerKRACHT-methode

primair onderwijs

‘Het gesprek op school gaat eindelijk weer over onderwijs’

Het onderwijs. Iedereen heeft er een mening over. Ondertussen sta jij met de voeten in de klei en ervaar je de dagelijkse realiteit. Je ging het onderwijs in vanwege je passie, om leerlingen kennis bij te brengen, ze in hun ontwikkeling te stimuleren. Maar nu ben je veel tijd kwijt met administratieve rompslomp, organisatorische randzaken en eindeloze vergaderingen. Je komt onvoldoende toe aan het verdiepen en vernieuwen van het onderwijs.

Dat kan anders! Als je werkt in een cultuur van ‘elke dag samen een beetje beter’ pak je deze problemen samen met je collega’s aan. Stichting leerKRACHT helpt zo’n cultuur te realiseren. In heel Nederland werken ruim 1.200 scholen in het basisonderwijs met leerKRACHT. Op deze scholen gaat het gesprek echt weer over onderwijs.

Wat zeggen leraren en schoolleiders over leerKRACHT?

De ervaringen van de schoolleider en leerkrachten van KBS Steppingstones

Hoe gebruikt basisschool Steppingstones het gezamenlijk lesontwerp om haar onderwijs te verbeteren? Hoor en zie in deze video de ervaring van de schoolleider en leerkrachten.

Hoe verbetert KBS De Klinker het rekenen en taal met leerKRACHT?

Hoe verbetert KBS De klinker het rekenen en taal op haar school met behulp van de bordsessie en het jaarbord. Andrea Moret en Jessy Vrolijk delen hun ervaring.

De duurzame impact van leerKRACHT

Na 3 jaar werken op de leerKRACHT-manier, wil Anita Perdok van de Hildegaertschool niet anders meer: ‘leerKRACHT heeft echt voor de samenfactor gezorgd.’

Werken met leerKRACHT levert tijd op

Eddy de Vries is leerkracht van groep 8. Hij legt uit dat hij eerst kritisch was over bordsessies met het team. Toen hij zelf begon, raakte hij snel enthousiast.

leerKRACHT helpt je deze onzekere tijden door

Nu, meer dan ooit, heb je elkaar nodig op school. Met leerKRACHT creëer je een cultuur van ‘elke dag samen een beetje beter’. Waarmee je als leraren intensief samenwerkt en met je leerlingen en de schoolleiding het onderwijs verbetert. Dat helpt, bijvoorbeeld door:

  • Gericht werken aan korte termijn doelen

    zodat je in kunt spelen op wat jullie leerlingen nú aan onderwijs nodig hebben

  • Efficiënt en zinvol samenwerken in (online) teams

    waardoor je iedereen aangehaakt houdt, ook als het moeilijk is

  • Meer met elkaar uitwisselen over lessen

    waarmee je verder bouwt aan jullie ervaringen met online lesgeven

Ervaar het effect van leerKRACHT in de praktijk

Scholen in heel Nederland werken met leerKRACHT. Kijk op de kaart met meer dan 1.200 leerKRACHT-scholen en vraag een school in je buurt naar hun ervaringen. Ze vertellen daar vast graag over.

Of neem contact op met ons. We gaan dan met je in (online) gesprek om te onderzoeken wat de leerKRACHT-aanpak voor jullie kan betekenen.

Het verhaal achter leerKRACHT

De impact van leerKRACHT in het po

Hoe werkt de leerKRACHT-aanpak?

Wil jij meer weten over hoe je het onderwijs op jouw po-school kan verbeteren?

Contact Meer info
© Stichting leerKRACHT | Kwaaijongens, rebels in oplossingen