Ervaar meer werkplezier en minder werkdruk met de leerKRACHT-methode


Meer werkplezier voor leraren en een grotere betrokkenheid van leerlingen in het basisonderwijs


'Het gesprek op school gaat eindelijk weer over onderwijs'

Het onderwijs. Iedereen heeft er een mening over. Ondertussen sta jij met de voeten in de klei en ervaar je de dagelijkse realiteit. Je ging het onderwijs in vanwege je passie, om leerlingen kennis bij te brengen, ze in hun ontwikkeling te stimuleren. Maar nu ben je veel tijd kwijt met administratieve rompslomp, organisatorische randzaken en eindeloze vergaderingen. Je komt onvoldoende toe aan het verdiepen en vernieuwen van het onderwijs.

Dat kan anders! Als je werkt in een cultuur van ?elke dag samen een beetje beter? pak je deze problemen samen met je collega?s aan. Stichting leerKRACHT helpt zo'n cultuur te realiseren. In heel Nederland werken ruim 450 scholen in het basisonderwijs met leerKRACHT. Op deze scholen gaat het gesprek echt weer over onderwijs.

Wat zeggen leraren en schoolleiders over leerKRACHT?


De duurzame impact van leerKRACHT


Na 3 jaar werken op de leerKRACHT-manier, wil Anita Perdok van de Hildegaertschool niet anders meer: 'leerKRACHT heeft echt voor de samenfactor gezorgd.'

Werken met leerKRACHT levert tijd op


Eddy de Vries is leerkracht van groep 8. Hij legt uit dat hij eerst kritisch was over bordsessies met het team. Toen hij zelf begon, raakte hij snel enthousiast.


Elke dag samen een beetje beter

De leerKRACHT-aanpak helpt je een verbetercultuur te cre?ren, waarmee je als leraren van elkaar leert en samen met je leerlingen en de schoolleiding het onderwijs verbetert. Dit zijn de drie belangrijkste dingen die je daarmee bereikt:

  • Leraren hebben meer plezier in hun werk en ervaren minder werkdruk
  • Leerlingen voelen zich gehoord en zijn meer betrokken
  • Het onderwijs op school wordt beter

leerlingen, school en leraren worden beter van werken met leerKRACHT

De leerKRACHT-Versneller

Zijn jullie als team al aan de slag met het verbeteren van het onderwijs, maar wil je dat proces verder versnellen? Ben je het vergaderen beu? Wil je leerlingen betrekken bij het realiseren van jullie doelen? Dan biedt de leerKRACHT-werkwijze daarvoor praktische handvatten die bewezen werken. Voor basisscholen die zelf al eerste stappen hebben gezet met onderdelen van onze werkwijze bieden wij een versneld programma, de leerKRACHT-Versneller. Ontwikkel met de leerKRACHT-Versneller stap voor stap jullie eigen lerende schoolcultuur, verbeter je samen het onderwijs en zorg je voor meer leer- en werkplezier.


Het verhaal achter leerKRACHT


Waarom is leerKRACHT in het leven geroepen


Het verhaal van Jaap Versfelt

Hoe werkt de leerKRACHT-aanpak?


Kijk naar deze korte uitlegvideo

close


Nieuws en tips rechtstreeks in je inbox?

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief