Stap-voor-stap naar meer werkplezier,

betrokken studenten en

nóg beter onderwijs

Pak de regie met de leerKRACHT-methode voor het beroepsonderwijs'Het gesprek in ons team gaat eindelijk weer over onderwijs'

Het onderwijs. Iedereen heeft er een mening over. Ondertussen sta jij met de voeten in de klei en ervaar je de dagelijkse realiteit. Je ging het onderwijs in vanwege je passie, om leerlingen kennis bij te brengen, ze in hun ontwikkeling te stimuleren. Maar nu ben je veel tijd kwijt met administratieve rompslomp, organisatorische randzaken en eindeloze vergaderingen. Je komt onvoldoende toe aan het verdiepen en vernieuwen van het onderwijs.
Dat kan anders! Als je werkt in een cultuur van 'elke dag samen een beetje beter' pak je deze problemen samen met je collega's aan. Stichting leerKRACHT helpt zo'n cultuur te realiseren. In heel Nederland werken ruim 750 scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo, pabo's en lerarenopleidingen met leerKRACHT. Op deze scholen gaat het gesprek echt weer over onderwijs.


Hoe ervaren teamleiders en docenten in het mbo leerKRACHT?


Het team verder professionaliseren


Volgens Luc Jans van Deltion College Zwolle heeft de leerKRACHT-methode een positief effect op het team: van feedback tot professionalisering. Daar heeft ook de student baat bij.

Duidelijkheid voor studenten


De borden van leerKRACHT geven duidelijke richtlijnen voor het team én voor de studenten. Frank Hurkens gebruikt het bord elke dag. In deze video vertelt hij hoe en waarom.


Elke dag samen een beetje beter

De leerKRACHT-aanpak helpt je een verbetercultuur te creëren, waarmee je als leraren van elkaar leert en samen met je leerlingen en de schoolleiding het onderwijs verbetert. Dit zijn de drie belangrijkste dingen die je daarmee bereikt:

  • Leraren hebben meer plezier in hun werk en ervaren minder werkdruk
  • Leerlingen voelen zich gehoord en zijn meer betrokken
  • Het onderwijs op school wordt beter

Ervaar het effect van leerKRACHT in de praktijk

Ben je benieuwd naar wat werken met leerKRACHT in de praktijk inhoudt? Niets werkt beter dan het effect te zien op een school die al met leerKRACHT werkt. Kijk op de kaart met alle 896 leerKRACHT-scholen en vraag een school in je buurt of je langs mag komen. Ze vertellen vast graag over hun ervaringen. Of neem contact op met ons, dan helpen we je een leerKRACHT-school in je regio te vinden.

Wil je weten wat leerKRACHT voor jouw school kan betekenen? Neem dan contact met ons op. We komen graag bij je langs voor een goed gesprek.

Het verhaal achter leerKRACHT


Waarom is leerKRACHT in het leven geroepen


Het verhaal van Jaap Versfelt

Hoe werkt de leerKRACHT-aanpak?


Kijk naar deze korte uitlegvideo