Het saaie vergaderen beu? Zucht je onder werkdruk, omdat er zoveel is dat moet? Wil je meer betrokkenheid bij je leerlingen? Wil je het onderwijs innoveren, maar krijg je niet al je collega’s mee? Als je je hierin herkent dan is een lerende schoolcultuur wat voor jou.


Onderzoek toont aan: leerKRACHT werkt

Onderzoek van de Universiteit Utrecht en onderzoeksbureau Oberon op meer dan 100 leerKRACHT-scholen laat zien dat op leerKRACHT-scholen binnen één jaar een lerende cultuur ontstaat. Op leerKRACHT-scholen werken leraren samen aan het verbeteren hun lespraktijk, gebruiken daar data voor en leren van elkaar. De onderzoekers kennen geen programma dat zo effectief is en zo snel resultaat oplevert.


Waarom werkt leerKRACHT? De school ervaart het succes, daardoor is onze aanpak duurzaam

De onderzoekers bekeken ook waarom leerKRACHT werkt. Hun conclusie is dat de school succes ervaart en er daarom mee door gaat. Leraren merken dat zij zich professioneel ontwikkelen, dat de kwaliteit van onderwijs omhoog gaat en dat het hele team in beweging komt. Dit betekent dat succes niet afhankelijk is van (tijdelijke) externe prikkels of middelen en het effect daarom duurzaam is.


Nog beter onderwijs, meer werkplezier en betrokken leerlingen op jouw school?

Kom naar een informatiebijeenkomst op een leerKRACHT-school bij jou in de buurt. Hier hoor en ervaar je hoe leerKRACHT in de praktijk werkt. Tijdens de 1,5 uur durende bijeenkomst:


  • krijg je informatie over hoe de leerKRACHT-aanpak in de praktijk werkt
  • hoor je ervaringsverhalen van leraren en schoolleiders die met leerKRACHT werken
  • voel je het enthousiasme van een team dat werkt in een cultuur van ‘elke dag samen een beetje beter’
  • weet je wat deze manier van werken voor jullie eigen leerlingen, leraren en team kan betekenen
  • krijg je praktische handvatten hoe je hier een volgende stap mee kunt zetten

Klik op de onderstaande button en bekijk de geplande informatiebijeenkomsten op een school bij jou in de buurt!