Intersectoraal leertraject voor bestuurders

Een kijkje in de keuken bij Nederlandse topinstellingen: hoe creëer je een verbetercultuur? 

In februari (’23) start het intersectorale bestuurderstraject van Stichting leerKRACHT, in samenwerking met de po-, vo- en mbo-raad. Je krijgt een unieke kans om te leren van vooruitstrevende bedrijven en organisaties, die werken aan een cultuur van ‘elke dag samen een beetje beter’.
Tijdens het gehele traject staat leren van en met elkaar centraal. Je brengt een bezoek verschillende topinstellingen en ontmoet collega-bestuurders met wie je samenwerkt aan de leerdoelen van het traject.

De thema’s zijn: leiderschap, strategische visie en planning en persoonlijke professionaliteit.

Tijdens drie bijeenkomsten bezoeken onderwijsbestuurders uit het po, vo en mbo een aantal Nederlandse topinstellingen. Ze krijg je de kans om een kijkje in de keuken te nemen bij McKinsey & Company, Picnic, Bol.com en het UMC Utrecht. Hoe creëer je een verbetercultuur in jouw organisatie? Hoe bouw je daarvoor draagvlak? Wat vergt dit van je als rolmodel voor de organisatie? Deze en andere vragen staan centraal in het intersectorale bestuurdersprogramma. 

 

Programma, locaties en data

De exacte adresgegevens ontvang je na inschrijving. Het programma staat onder leiding van Jaap Versfelt, initiatiefnemer van leerKRACHT en oud-directeur van McKinsey & Company in Amsterdam. Alle bestuurders en bovenschoolse directeuren van Nederlandse scholen zijn welkom, ongeacht of jouw scholen deelnemen aan leerKRACHT of niet.

Het programma van dit schooljaar (’22/’23). Bij het inschrijven kun je kiezen tussen groep 1 of 2.

Groep 1:

  • Picnic in Utrecht – 8 februari 2023
  • McKinsey & Company in Amsterdam – 8 maart 2023
  • UMC Utrecht – 17 april 2023

Groep 2:

  • Bol.com in Utrecht – 14 maart 2023
  • McKinsey & Company in Amsterdam – 12 april 2023
  • UMC Utrecht – 15 mei 2023

Wil je dit schooljaar meedoen? Lees dan hier meer

Wil je meer lezen of je aanmelden voor het besturenprogramma?

Naar het besturenprogramma