Schoolleiders en bestuurders: hebben jullie genoeg van die saaie directievergaderingen?


Door Jaap Versfelt Directeuren van basisscholen schuiven met regelmaat aan bij directievergaderingen die hun bestuur uitschrijft. Daar werken ze zich door een lange lijst vergaderpunten. Omdat sommige directeuren op hun school werken met leerKRACHT-bordsessies begint het te kriebelen: dit moet beter kunnen! Maar wat doe je dan? Hoe introduceer je leerKRACHT in je directieteam of … Lees verder Schoolleiders en bestuurders: hebben jullie genoeg van die saaie directievergaderingen?

Kun je leerlingen in groep 3 met jou mee laten denken over doelen en acties?


Dat wilde leraar Renske Lubbers weleens uitproberen. Zij geeft les op de Mariaschool, een basisschool in Rotterdam. Zij werkte al met haar hele team met leerKRACHT en ging nu ook in haar klas met het ‘leerKRACHT-verbeterbord’ aan de slag. Dus met leerlingen samen doelen stellen, verbeteracties bedenken en uitvoeren. In groep 8 deden ze dat … Lees verder Kun je leerlingen in groep 3 met jou mee laten denken over doelen en acties?

Leerlingbesprekingen: hoe vergader je minder en bereik je meer?


Scholen die al langer met leerKRACHT werken gaan onze aanpak voor allerlei verschillende activiteiten op school toepassen. Bijvoorbeeld, bij UniC – een middelbare school in Utrecht – heeft het team de leerlingbespreking op de schop genomen. Daarmee vergaderen de leraren minder en kregen ze meer inzicht in hun leerlingen. De leerlingen zelf en hun ouders raken meer betrokken. … Lees verder Leerlingbesprekingen: hoe vergader je minder en bereik je meer?

LeerKRACHT op het AVS congres


Wat kunnen schoolleiders en Albert Heijn supermarktmanagers van elkaar leren? Wil je hogere kwaliteit? Wil je iedereen in je team meenemen? Wil je een professionele cultuur? Dat willen niet alleen schoolleiders, maar ook supermarktmanagers. Het geheime recept daarvoor is ‘Iedere Dag Beter’. Zo heet dat in honderden Albert Heijn winkels en op 476 leerKRACHT-scholen. Op … Lees verder LeerKRACHT op het AVS congres