Help samen het Nederlands onderwijs te versterken en zelf honderden kinderen meer kansen te bieden

Door deel te nemen aan ons mentoringprogramma kan jij als teamleider, manager of Lean, CI-, Agile-scrum expert uit het bedrijfsleven bijdragen. Want jouw kennis en ervaring met continu verbeteren is voor schoolleiders en leraren enorm relevant! Schoolleiders en leraren van 1.500 scholen met meer dan 500.000 leerlingen creëren met hulp van Stichting leerKRACHT een verbetercultuur op hun scholen. Voor beter onderwijs en meer werkplezier.

Schoolleiders en leraren zijn hierbij cruciaal en ervaren een grote verandering in hun rol

Schoolleiders en leraren die met leerKRACHT aan de slag gaan om een cultuur van ‘elke dag samen een beetje beter’ te creëren ondervinden dat ze opnieuw moeten nadenken over hun rol als leidinggevende of collega. De gemiddelde Nederlandse schoolleider besteedt veel tijd aan administratie en vergaderen en relatief weinig aan onderwijskundig leiderschap. De gemiddelde leraar staat er alleen voor in de klas. Met leerKRACHT verandert dit sterk.

– Schoolleiders moeten leren hoe zij op de werkvloer leiding geven aan teams die elke dag werken aan het verbeteren van de lespraktijk.
– Leraren worden vrijgemaakt om als ‘schoolcoach’ een team van leraren mee te nemen in continu verbeteren.

Jouw expertise

In bedrijven die werken met ‘Lean’ of ‘Agile-scrum’ hebben teamleiders en managers veel ervaring met het creëren, onderhouden en uitbouwen van een verbetercultuur. Deze kennis en ervaring is voor schoolleiders enorm relevant. Het helpt hen vorm te geven aan gespreid leiderschap waarin ze samen met schoolcoaches een voorbeeldrol hebben binnen het team om het continu verbeteren te creëren in de school.

Meer weten en je aanmelden als mentor met ‘Lean’ of ‘Agile-scrum’ ervaring? Dat kan via deze pagina van het mentoringprogramma: