Ben jij een schoolleider en wil jij meer inzicht over hoe het staat met de verbetercultuur op jouw school?

De afgelopen jaren hebben jullie op school wellicht al stappen gezet naar een verbetercultuur door anders samen te werken en te leren van elkaar. Doe dan de verbetercultuur-zelfscan en krijg hiermee kosteloos advies over de verbetercultuur bij jou op school en praktische handvatten om deze te versterken.

Deze online verbetercultuur-zelfscan bestaat uit 15 vragen en kost je 5 minuten tijd.

Na het invullen neemt een Expertcoach van Stichting leerKRACHT contact met je op voor het plannen van een online adviesgesprek van 45 minuten.

Daarbij krijg je in het gesprek, aan de hand van de ingevulde vragen, praktische handvatten en advies over de verbetercultuur bij jou op school en hoe deze versterkt kan worden. Je zit nergens aan vast en je bent tot niets verplicht!

Visual verbetercultuur

Wat is een verbetercultuur?

Een verbetercultuur is een cultuur van ‘elke dag samen een beetje beter’. Simpel om te begrijpen, maar lastig om in de praktijk te realiseren. In zo’n cultuur leer je als leraar van en met je collega’s. En verbeter je samen met je schoolleider en de leerlingen het onderwijs. Niet af en toe, maar elke dag. Met iedereen op school, omdat je dit zelf wilt.

Zo’n cultuur is niet nieuw. Als je gaat kijken naar landen en regio’s met nog veel beter onderwijs dan het onze – zoals Ontario, Massachusetts, Singapore en Estland – zie je scholen met zo’n cultuur. En in bedrijven en ziekenhuizen werkt dit net zo, daar heet deze manier van werken ‘Lean’ of ‘Agile-Scrum’’. Het is een beproefde manier van werken.

Sterker nog, onderzoek van zowel de Inspectie als McKinsey laat zien dat scholen met zo’n cultuur meer leerresultaten bereiken met hun leerlingen. Daar krijgen kinderen kansen die ze op andere scholen moeten missen.

Een school waar je met je team en de leerlingen elke dag samen aan het verbeteren van het onderwijs werkt, zorgt voor:

  • Meer werkplezier
  • Meer sfeer in de klas
  • Een groter teamgevoel op school
  • Een nog betere kwaliteit van jullie onderwijs

De verbetercultuur is opgenomen in de bewezen effectieve interventies van het NPO. Daarmee geeft het ministerie je de mogelijkheid het NPO-geld voor leerKRACHT in te zetten. Lees meer over het NPO