Wat? Leerlingen die een coup plegen?


Wat? Leerlingen die een coup plegen?

Door Jaap Versfelt
Je bent leerling of student en ziet dat je leraren aan de slag zijn het onderwijs op school te verbeteren. Maar je merkt ook dat dat nog niet overal even goed gaat. Wat doe je dan? Afwachten? Een coup plegen? Of ga je helpen? Kijk naar deze video over een paar leerlingen op een middelbare school in Arnhem die tot dat laatste besloten: hun leraren helpen. Niet met een paar enthousiaste leerlingen, maar met alle leerlingen op school.

Wat deden zij? Leerlinge Emma Stoks schreef een mail aan de rector en bood hulp aan: ‘zullen wij als leerlingen een onderwijsdag organiseren?’ De schoolleiding en leraren reageerden enthousiast en omarmden dit initiatief van hun leerlingen. Zij roosterden een hele dag vrij voor al hun leerlingen en leraren.

Op die dag organiseerden de leerlingen een onderwijsdag, met allerlei lezingen, sessies en workshops waarin leraren en leerlingen samen nadachten over ‘hoe kunnen we het samen nog een beetje beter doen?’
In deze korte video (1:45) het verhaal van dit mooi initiatief.

Ben jij leerling of student en denk je dat het onderwijs bij jullie ook een beetje beter kan? Dat je leraren voor jullie feedback en ideeën openstaan? Schrijf een mailtje aan één van je leraren of schoolleiders. Ik weet zeker dat zij daar enthousiast op zullen reageren!