Hoe VO-school UniC haar onderwijs verbetert

Hoe VO-school UniC haar onderwijs verbetert

Wil jij weten hoe VO-school UniC haar teamcultuur versneld heeft verbeterd en hoe het team doelgericht met haar onderwijs bezig is? Bekijk dan deze video van UniC. Bij UniC ligt een grote verantwoordelijkheid bij de leerjaarteams, wat eigenaarschap bij de docenten oplevert.
doorloopjes

Doorloopjes Blog #1: Effectief Lesgeven

Wat zegt onderzoek over effectief lesgeven? Hoe kun je je lespraktijk versterken? Lees meer over wat effectief lesgeven is en wat je kan helpen.
klassen

Creëer een cultuur waarin kansenongelijkheid geen kans krijgt

De meet-ups van Klassen bieden de mogelijkheid om kansenongelijkheid aan te pakken met praktische oplossingen. Lees meer over de thema's van de meet-ups.
onderwijsachterstand

Onderwijsachterstanden en het Nationaal Programma Onderwijs

De Corona-crisis trekt diepe sporen in het onderwijs. Leerlingen en leraren jojo-en tussen lock-downs en thuisonderwijs. Achterstanden lopen op en raakt kwetsbare kinderen het hardst.
klassen

Wethouder: wil jij kansenongelijkheid aanpakken?

Als wethouder ben je verantwoordelijk voor het tegengaan van onderwijsachterstanden. Drie concrete handvatten voor het onderwijs in jouw gemeente
Documentaire serie KLASSEN

Kansenongelijkheid aan bod in de serie Klassen

Bekijk elke maandagavond de documentaire serie Klassen. Deze documentaire maakt duidelijk: kansenongelijkheid bestaat nog steeds.

Duurzame verandering op school

Op basisschool De Lisbloem in Lisse…
Stichting leerKRACHT geselecteerd voor de HundrED 2020 collection

Hoe obs Wereldwijs een excellente school werd

Basisschool Wereldwijs in de Amsterdamse Bijlmer kreeg in januari het eervolle predicaat ‘excellente school’ toegekend. Hoe is dat gelukt?