doorloopjes uitleggen en voordoen

Uitleggen & voordoen

Het overbrengen van (nieuwe) lesstof aan leerlingen tijdens een les zou de corebusiness van jou als leraar moeten zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van woordenschat, het aanleren van begrippen en concepten, het overbrengen van kennis en het aanleren van vaardigheden. Het is hierbij van belang te kijken naar wat jij doet tijdens de instructie van deze lesstof.
feedback leerling

leerlingfeedback

Wil je jouw lessen verbeteren en de betrokkenheid van jouw leerlingen verhogen? Ga dan aan de slag met leerlingfeedback. Wat kan leerlingfeedback opleveren? Je krijgt input op hoe je lesgeeft – en daarmee kun je jouw lessen verbeteren. Daarnaast vergroot het de leerlingbetrokkenheid.
Primair onderwijs

Kwaliteitsverbetering in het po

Door samen het onderwijs te verbeteren in het po, stap voor stap, bereiken leraren meer met hun leerlingen én neemt het werkplezier toe.
Retrospective

Wil je meer structuur in het evalueren met je leerlingen?

Wil je meer structuur in het evalueren met je leerlingen? Terug- én vooruitkijken doe je aan de hand van de retrospective. Lees hoe jij zelf aan de slag kan gaan met de retrospective in jouw klas.
leerlingen

Leerrendement van leerlingen verhogen

In ons artikel lees je hoe je leerlingen kan betrekken en motiveren om zo samen het leerrendement van de leerlingen te verhogen.
leerlingen

Aan de slag met je leerlingen

Wil je met je leerlingen aan de slag gaan om het onderwijs te verbeteren? Je leerlingen betrekken bij hun onderwijs gaat jullie veel opleveren, lees meer!
kennisbank

Evidence-informed werken

Hoe kun je bij jou in de klas het verschil maken met evidence informed interventies? Lees hier 5 stappen waarmee je aan de slag kunt!
leerlinggericht werken

Leerlinggericht werken

Lees meer over leerlinggericht werken: samen lessen ontwerpen met leerdoelen. 4 handvatten om aan de slag te gaan met meer maatwerk voor je leerlingen.
Verbeterbord

Opbrengstgericht werken

In dit artikel laten we drie hulpmiddelen zien die jou, het team en de leerlingen helpen bij opbrengstgericht werken.