Leerlingarena

Waardevol, levert heel veel op, het komt echt binnen’. Dat zijn woorden die we van leraren horen na het uitvoeren van een leerlingarena. Hierbij luisteren leraren in stilte naar leerlingen die in een kring bevraagd worden over hoe zij het onderwijs ervaren. Lees in deze blog wat precies de kracht van een leerlingarena is en hoe je het inzet om het onderwijs steeds een beetje beter te maken.
leerlingarena

Leerlingarena

Ben je benieuwd hoe jouw leerlingen denken over het onderwijs? Organiseer dan een leerlingarena! Een leerlingarena is een actieve werkvorm waarbij een groep leerlingen om input wordt gevraagd. Zij beantwoorden vragen van het lerarenteam over een bepaald onderwerp. Wat zouden jullie bijvoorbeeld kunnen verbeteren aan het onderwijs? Hoe denken de leerlingen over een bepaald thema? Met de opgehaalde informatie kunnen jullie verbeterdoelen formuleren. Lees hoer jij zelf aan de slag kan met het organiseren van een leerlingarena.
aan de slag

Samen praktisch aan de slag met jullie schoolambities

Hoe kan je zelf starten met leerKRACHT-instrumenten, ook als je niet meedoet aan leerKRACHT? Je vindt hier een selectie van 4 instrumenten uit onze aanpak, waar elk schoolteam op elk moment van het jaar mee aan de slag kan.
feedback leerling

leerlingfeedback

Wil je jouw lessen verbeteren en de betrokkenheid van jouw leerlingen verhogen? Ga dan aan de slag met leerlingfeedback. Wat kan leerlingfeedback opleveren? Je krijgt input op hoe je lesgeeft – en daarmee kun je jouw lessen verbeteren. Daarnaast vergroot het de leerlingbetrokkenheid.
leerlingen

Aan de slag met je leerlingen

Wil je met je leerlingen aan de slag gaan om het onderwijs te verbeteren? Je leerlingen betrekken bij hun onderwijs gaat jullie veel opleveren, lees meer!
leerlinggericht werken

Leerlinggericht werken

Lees meer over leerlinggericht werken: samen lessen ontwerpen met leerdoelen. 4 handvatten om aan de slag te gaan met meer maatwerk voor je leerlingen.
leerlinggericht werken

Effectieve leerlingbesprekingen

4 praktische voorbeelden van een leerlingbespreking waar minder vergaderd wordt en meer bereikt wordt!
schoolkeuze

Schoolkeuze vo

De schoolkeuze kan bepalend voor de toekomst van je kind zijn. Overdreven? Nee. In dit blog 3 valkuilen en 3 tips om een goede school te kiezen!

Feedback van leerlingen

Feedback van leerlingen op een laagdrempelige manier ophalen? Feedback van leerlingen omzetten naar concrete acties? Bekijk dan deze 3 manieren!