aan de slag

Samen praktisch aan de slag met jullie schoolambities

Hoe kan je zelf starten met leerKRACHT-instrumenten, ook als je niet meedoet aan leerKRACHT? Je vindt hier een selectie van 4 instrumenten uit onze aanpak, waar elk schoolteam op elk moment van het jaar mee aan de slag kan.
organisatorisch bord

organisatorisch bord

Wil je jouw leerlingen helpen bij het samenwerken tijdens projecten, werkstukken of andere opdrachten? Dan kun je het organisatorisch bord inzetten. Lees hoe jij zelf aan de slag kan.
leerlingen

Leerrendement van leerlingen verhogen

In ons artikel lees je hoe je leerlingen kan betrekken en motiveren om zo samen het leerrendement van de leerlingen te verhogen.
leerlingen

Aan de slag met je leerlingen

Wil je met je leerlingen aan de slag gaan om het onderwijs te verbeteren? Je leerlingen betrekken bij hun onderwijs gaat jullie veel opleveren, lees meer!
leerlingen

het bord in de klas

Wil je de betrokkenheid van je leerlingen vergroten? Wil je hen meer eigenaarschap geven voor hun leren? Introduceer dan het Bord in de Klas!
Verbeterbord

Opbrengstgericht werken

In dit artikel laten we drie hulpmiddelen zien die jou, het team en de leerlingen helpen bij opbrengstgericht werken.
digitaal bord in Excel

Een krachtig en effectief team in tijden van Corona

Iedere school heeft er nu mee te maken. De tweede Covid-golf is in volle gang. Dit maakt dat teamleden geregeld thuis moeten blijven. Bijvoorbeeld in afwachting van de uitslag van een corona test of uit voorzorg in quarantaine in verband met besmettingen in de omgeving.
online faciliteren

Online inchecken op het MBO

Het is even wennen, de studenten en docenten zien elkaar ineens niet meer in de klas, maar via allerlei online kanalen. Hoe doen ze dat op het MBO? Korine Gilijamse van het Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk in Vlaardingen vertelt er graag over. Zo hoopt ze ook andere scholen te inspireren.

Bordsessie saai? Deel 2

Successen is een vast onderdeel van de bordsessie. Het delen van successen wordt door alle teams direct omarmd. Breng variatie aan en houd het levendig!